Zedenzaken

Advocaat Zedenzaken

Onder zedenzaken vallen meerdere misdrijven die te maken hebben met seksualiteit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het in bezit hebben of vervaardigen van kinderporno, ontucht met minderjarige, verkrachting, aanranding en overige misdrijven van seksuele aard. Verdachten in een zedenzaak zullen in eerste instantie een uitnodiging om door de politie op het bureau te worden verhoord. Bij ernstige seksuele misdrijven zal de verdachte direct aangehouden worden. In beide gevallen is het voor verdachten zaak om zo snel mogelijk een strafrechtadvocaat met een specialisatie in zedenzaken te contacteren. Door direct een advocaat te benaderen bent u ervan verzekerd dat uw rechten goed zijn beschermd tijdens het verhoor en het eventueel afleggen van een verklaring. U zult waarschijnlijk een hoop vragen hebben. De zedenzaak advocaat zal u informeren over de strafrechtelijke procedure. Is het bijvoorbeeld slim om gebruik te maken van uw zwijgrecht of toch om direct een volledige verklaring af te geven. De advocaat helpt u bij elke stap tijdens de juridische procedure.

Slachtoffer in een zedenzaak

Het is goed om te weten dat u als slachtoffer gebruik kunt maken van kosteloze rechtsbijstand. Neem dan ook een advocaat in de arm als u een zedenzaak aanhangig wilt maken of als u juridische bijstand wenst tijdens de strafrechtelijke procedure. De kans is aannemelijk dat u als getuige verhoord zal worden door de politie. De rol van een zedenzaak advocaat tijdens dit eventuele verhoor is onmisbaar. U weet dan immers wat uw rechten en plichten zijn en dat uw belangen goed zullen worden behartigd. De strafrechtadvocaat zal u tevens ondersteunen bij het vorderen van een eventuele schadevergoeding. Slachtoffers in een zedenzaak hebben een bijzondere rol binnen de strafrechtelijke procedure. Zo krijgt u de mogelijkheid om te spreken tijdens de hoorzitting en u zo in de strafzaak te voegen. Dit houdt in dat u een schriftelijke verklaring mag voorlezen die uw kant van de zedenzaak belicht.

Verdachte in een zedenzaak

Het gebruik maken van uw zwijgrecht is meestal de eerste stap die u dient te nemen. Dit geeft de advocaat de tijd om het dossier door te nemen en u te adviseren over de te nemen stappen. Als verdachte bent u immers niet verplicht om op alle vragen antwoord te geven tijdens een eventuele hoorzitting of het verhoor van de politie. Belangrijk is om te weten dat u ten allen tijde het recht heeft op een advocaat. Maak hier dan ook gebruik van! Valse aangifte in een zedenzaak komen vervelend genoeg regelmatig voor. Zo kan het “slachtoffer” spijt hebben van een ontmoeting met seksuele aard. Door het inschakelen van een gespecialiseerde zedenzaak advocaat bent u op de hoogte van de stappen en het juiste juridische advies. 

Zedenzaak advocaat

Als slachtoffer of verdachte in een strafzaak is de rol van een zedenzaak onmisbaar om uw rechten en plichten te beschermen. Schroom dan ook niet om direct een advocaat te benaderen. De advocaat zal u wegwijs maken in de strafrechtelijke procedure en een inschatting maken van uw kansen.