Strafrechtadvocaat Eindhoven

Strafrechtadvocaat Eindhoven

Strafrechtadvocaat Eindhoven

Als u een verdachte of slachtoffer bent van een strafrechtelijk feit heeft u waarschijnlijk een hoop vragen. Een strafrechtadvocaat in Eindhoven is gespecialiseerd in de wet- en regelgeving die van toepassing zijn binnen het strafrecht. De advocaat zal uw belangen behartigen en uw rechten verdedigen. Heeft u als verdachte een dagvaarding of oproeping ontvangen om u te melden voor een politieverhoor of bij de rechtbank? Schakel dan zo snel mogelijk een advocaat in om u te laten adviseren en/of bij te laten staan. Het is niet altijd verplicht om een advocaat in te schakelen. Toch raden wij dit ten zeerste aan om zo het beste resultaat te behalen. Slachtoffers van een strafrechtelijk feit kunnen voor advies, informatie en bijstand ook een strafrechtadvocaat in Eindhoven raadplegen. Schroom dan ook niet bij vragen direct een advocaat te benaderen. Zo bent u op de hoogte van uw rechten en plichten en zal de strafrecht specialist tijdens de strafprocedure uw belangen behartigen. 

Gespecialiseerde strafrechtadvocaat in Eindhoven voor verdachten

Als verdachte van een strafbaar feit kan u worden opgeroepen om u te melden bij een politierechter, officier van justitie of de meervoudige strafkamer. De juiste juridisch hulp van een advocaat strafrecht in Eindhoven is hierin onmisbaar. Het doel van de advocaat zal natuurlijk zijn om voor een zo laag mogelijke straf of zelfs vrijspraak te gaan. Doordat het vaak erg complexe materie is, is het fijn om te weten dat u het juridische gevecht niet alleen hoeft aan te gaan. Als u schuldig wordt bevonden van een strafbaar feit, terwijl er eigenlijk vrijspraak had moeten volgen, kunnen de gevolgen een grote impact hebben op uw leven. Denk aan een aantekening op uw strafblad of in het ergste geval een lange gevangenisstraf. Dit geldt ook als de straf hoger uitvalt dan verwacht. Genoeg redenen om als verdachte in een strafzaak juridische hulp bijstand in te schakelen van een strafrecht expert in Eindhoven.

Als slachtoffer van een strafrechtelijk feit een advocaat nodig?

Slachtoffers van een strafrechtelijk feit kunnen recht hebben op een schadevergoeding. Deze schadevergoedingen worden opgedeeld in twee verschillende soorten, namelijk immateriële schade en materiële schade. Materiële schade is schade die is opgelopen welke uit te drukken is in geld. U kunt hierbij denken aan uw fiets die kapot is door een ongeluk, schade aan uw huis door een inbraak of schade door bijvoorbeeld oplichting. Voor immateriële schade is de schadevergoeding (smartengeld) vaak moeilijk uit te drukken in geld. Deze “onzichtbare” schade kan bijvoorbeeld zijn het gemis van een geliefde, huishoudelijke hulp die u moet inschakelen of gemaakte ziekenhuiskosten. Als slachtoffer weet u vaak niet wat uw rechten precies zijn en waar u recht op heeft als schadevergoeding. Mocht u slachtoffer zijn van een strafbaar feit, is het meer dan aangeraden om uw zaak voor te leggen aan een gespecialiseerde strafrecht advocaat in Eindhoven. De advocaat zal u begeleiden tijdens de gehele strafrechtelijke procedure en met raad en daad opkomen voor uw rechten.

Veel voorkomende strafbare feiten in Eindhoven

Dé strafprocedure

Een strafrechtelijke procedure wordt gestart door een dagvaarding of oproeping die de verdachte ontvangt. Dit kan een politieverhoor zijn, maar kan ook zijn dat u als verdachte zich dient te melden bij de rechtbank. Tijdens de strafprocedure speelt een advocaat een zeer belangrijke rol. Ook al is een advocaat niet altijd verplicht, is het toch erg verstandig om een advocaat in de arm te nemen tijdens de gehele strafprocedure in Eindhoven. Als u zich dient te melden bij de rechtbank kan dat zijn bij de politierechter (zaken waar minder dan een één jaar gevangenisstraf voor staan), meervoudige strafkamer (bij zwaardere delicten) of bij de rechter-commissaris (onderzoeksrechter). De aard van het delict is hierin leidend.

Strafrecht experts in Eindhoven

Door het inschakelen van een strafrecht expert bent u ervan verzekerd dat uw rechten en plichten goed worden verdedigt. Als u een gespecialiseerde strafrecht advocaat benaderd, zal deze ter voorbereiding het dossier doornemen en deze met u bespreken. Vervolgens wordt er in overleg de juiste strategie besloten om zo het beste resultaat tijdens de rechtszaak te behalen. Als u voor de rechter dient te verschijnen zal de advocaat tevens de mogelijkheid krijgen om tijdens het dupliek en pleidooi uw belangen te behartigen om zo de straf zo laag mogelijk uit te laten vallen of in het beste geval vrijspraak te vragen. De rol van een strafrecht expert kan dus grote gevolgen hebben voor uw zaak als verdachte en als slachtoffer.

Kosten van een strafrecht advocaat in Eindhoven

Binnen het strafrecht biedt de staat tijdens de piket fase en de voorlopige hechtenis de mogelijkheid om gebruik te maken van kosteloze rechtsbijstand. Hieraan zijn dus geen kosten verbonden, mits u gebruik maakt van de toegewezen of dienstdoende advocaat. Als u liever uw eigen advocaat wilt inschakelen, is dat mogelijk alleen zijn dan de kosten hiervoor van eigen rekening. Als u een dagvaarding of oproeping heeft ontvangen (en dus op vrije voeten bent, maar zich wel moet melden voor politieverhoor of bij de rechtbank) kan u recht hebben op gefinancierde rechtsbijstand. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden, zo mag u niet teveel verdienen en niet teveel eigen vermogen hebben in box 3. Goed om te weten is dat niet alle strafrecht advocaten in Eindhoven hun diensten aanbieden op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Meer weten over gefinancierde rechtsbijstand? Kijk dan hier.