Moord en doodslag

Advocaat Moord en doodslag

Moord en doodslag zijn levensdelicten en hebben grote gevolgen. Tijdens strafrechtelijke procedures zijn de belangen dan ook erg groot. Wordt u verdacht van moord of doodslag? Raadpleeg dan zo snel mogelijk een strafrechtadvocaat met gespecialiseerde kennis over moord en doodslag. De advocaat zal een inschatting maken van uw kansen en u informeren over de strafrechtelijke procedure. De bijstand van een advocaat is onmisbaar tijdens dit proces. Schroom dan ook niet om zo snel mogelijk een moord en doodslag advocaat te benaderen.

Wat is het verschil tussen moord of doodslag?

Voorbedachte rade is het grootste verschil tussen moord of doodslag. Breng je met voorbedachte rade iemand om het leven spreekt men over doodslag. Als dit impulsief gebeurt is het moord. Logischerwijs is dit vaak moeilijk aan te tonen. Immers hoelang moet je over de gevolgen nagedacht hebben? Is dit een aantal seconden of minuten? Ook de intentie speelt hierin een rol. De strafmaat heeft wel degelijk invloed of het onder moord of doodslag valt. Bent u een verdachte? Raadpleeg dan zo snel mogelijk een moord of doodslag advocaat en laat u adviseren. De advocaat zal een inschatting maken van uw kansen en uw rechten verdedigen tot aan de rechtszaal.

Moord

De consequentie van moord kan maximaal een levenslange gevangenisstraf zijn. Als je schuldig wordt bevonden aan moord kan het ook voorkomen dat er terbeschikkingstelling (tbs) wordt opgelegd. Mocht de rechter hiertoe besluiten dan komt dat door de psychische stoornis waaraan de dader behandeld dient te worden. Ook dit kan van levenslange aard zijn. Voor verdachten in een moordproces zijn de belangen dan ook immens groot. Een strafrecht advocaat die is gespecialiseerd in moordzaken is dan ook onmisbaar als u verdacht wordt van moord.

Doodslag

Er zijn meerdere vormen van doodslag, zo is er poging tot doodslag, gekwalificeerde doodslag, doodslag door nalatigheid en doodslag uit zelfverdediging. In het laatste geval hoeft dit niet altijd strafbaar te zijn. U handelt immers uit noodweer en verdedigt uw leven. Voor de overige vormen zijn er een hoop zaken afhankelijk van een eventuele straf. Door het inschakelen van een doodslag advocaat bent u verzekerd van de best mogelijke verdediging tijdens verhoren tot aan de rechter.