Geweldsdelicten

Advocaat Geweldsdelicten

Een geweldsdelict is een ernstig strafbaar feit en wordt gezien als een misdrijf. Hier staan dan ook in de regel hoge straffen voor en kan als verdachte van een geweldsdelict een grote invloed hebben op uw leven. Zo zal er, als u schuldig wordt bevonden, in de meeste gevallen een pittige werkstraf of gevangenisstraf volgen en krijgt u een aantekening op uw strafblad, waardoor bijvoorbeeld het vinden van een baan na de straf moeilijker maakt. Een geweldsdelict kan gezien worden als zwaar of licht. Logischerwijs zal er bij een licht geweldsdelict de eventuele straf een stuk minder zijn als dat u verdacht wordt van een zwaar geweldsdelict. Bent u een verdachte van een geweldsdelict? Schakel dan zo snel mogelijk een strafrechtadvocaat in. De gespecialiseerde geweldsdelict advocaat zal een inschatting maken van uw kansen en uw rechten zo goed mogelijk proberen te verdedigen tot in de rechtszaal.  

Geweldsdelict

Een geweldsdelict kent vele vormen en soorten. Geweldsdelicten die gezien worden als misdrijf zijn: vernieling, huiselijk geweld, gewapende overval, doodslag, dood door schuld, moord, mishandeling, smaad, belediging, stalken, brandstichting en zo zijn er nog tal van delicten. Goed om te weten is dat een geweldsdelict niet altijd alleen gericht hoeft te zijn tegen een persoon. Ook geweld tegen dieren, bedrijven of goederen vallen onder een geweldsdelict. Als de verdachte onder de 18 jaar is, dient de verdachte zich te melden voor een kinderrechter. Een strafrecht kennis met een specialisatie in geweldsdelicten kan u informeren als u verdacht wordt van één van de genoemde delicten. Dit geldt ook voor mensen onder de 18 jaar. De straf kan een (voorwaardelijke) gevangenisstraf zijn, maar ook een geldboete of een werkstraf.  

Geweldsdelict advocaat

Bent u een slachtoffer of verdachte van een geweldsmisdrijf? Een advocaat zal uw belangen behartigen en u adviseren. Voor slachtoffers zal de strafrechtadvocaat een schadevergoeding proberen te krijgen voor de geleden schade. Voor verdachten van een geweldsdelict is het zaak dat u vrijgesproken wordt of de straf zo laag mogelijk wordt uitgesproken. De advocaat kan desgewenst een inschatting maken van een eventuele strafmaat.