Fraude

Advocaat Fraude

Men spreekt over fraude als er een oneerlijke presentatie van zaken wordt gegeven met als doel daar een financieel voordeel bij te hebben. Hierbij is het van belang dat de frauduleuze handeling opzettelijk is gedaan. Fraude kan op verschillende manieren plaatsvinden. Denk aan belastingfraude, toeslagenfraude, identiteitsfraude, internetfraude, valsheid in geschrifte, faillissementsfraude, uitkeringsfraude, verzekeringsfraude en zo zijn er nog tal van frauduleuze handelingen. Als verdachte in een fraudezaak is goede juridische vertegenwoordiging van een fraude advocaat erg belangrijk. De advocaat zal uw rechten en plichten zo goed mogelijk verdedigen en proberen aan te tonen dat de handeling geen frauduleus oogmerk had, er geen financieel voordeel behaalt is of dat de fraude heeft plaatsgevonden door een fout die niet direct als strafbaar gezien hoeft te worden. Door het inschakelen van een strafrecht advocaat krijgt u antwoord op uw vragen en juridische bijstand tijdens de gehele juridische procedure.

Oplichting

Vaak worden oplichting en fraude gezien als één. Dit is niet helemaal correct, want bij oplichting spelen er vaak ander soort zaken dan bij fraude. Neem bijvoorbeeld de welbekende marktplaats oplichting. Hierbij koopt een klant iets (vaak online), dat vervolgens na betaling niet wordt geleverd. De trucjes die hierbij gebruikt worden (bijvoorbeeld handelen onder een valse naam) worden gezien als oplichting. De misleidende omstandigheden is vrij lastig te bepalen, waardoor voor slachtoffers en verdachte van oplichting het belangrijk is om een advocaat fraude in te schakelen. De gespecialiseerde strafrechtadvocaat zal proberen de zaken juridisch uit te zoeken en u te adviseren over de beste tactiek om uw zaak aanhangig (slachtoffers) of juist te verdedigen (verdachten) voor de rechter en/of tijdens het politieverhoor. 

Fraude advocaten

Fraude kan op verschillende manieren plaatsvinden en een goede fraude advocaat kan een hoop betekenen voor uw zaak. Schroom dan ook niet om een fraude expert in te schakelen als u vragen heeft of als verdachte wordt gezien tijdens een fraudezaak. De door u gekozen advocaat zal een kansberekening maken en proberen in te schatten wat een eventuele straf zou zijn. De straffen op fraude en oplichting kunnen immers vrij hoog zijn. De advocaat zal dan ook proberen voor vrijspraak te gaan of de straf zo laag mogelijk uit te laten vallen.