Drugsdelicten

Advocaat Drugsdelicten

Het bezit, handel in en productie van drugs wordt net als het smokkelen van drugs gezien als misdrijf en is dus strafbaar. De strafbaarstelling geldt voor alle soorten drugs die opgenomen zijn in de Opiumwet. Binnen de Opiumwet zijn de meerderheid van dit soort drugsdelicten algemeen opgenomen. Hierbij wordt er wel onderscheid gemaakt tussen Softdrugs (o.a. hennep) en Harddrugs (o.a. MDMA, heroïne, ketamine, cocaïne). De straffen van een drugsdelict kunnen uiterst zwaar zijn, waardoor het voor verdachten van drugsdelicten belangrijk is om een goede juridische vertegenwoordiging in te schakelen van een gespecialiseerde drugsdelict advocaat. Zo bent u op de hoogte van uw rechten en plichten en zal de advocaat strafrecht u bijstaan tijdens de gehele strafrechtelijke procedure.

Schakel een drugsdelict advocaat in

Als u verdacht wordt van een drugsdelict wil dat logischerwijs natuurlijk niet zeggen dat u ook daadwerkelijk een dader bent. Uw belangen dienen ten alle tijden behartigd te worden. Mocht u schuldig worden bevonden, kan de advocaat verzachtende omstandigheden aanvoeren om zo de straf zo laag mogelijk uit te laten vallen. Als verdachte is de rol van een drugsdelict advocaat dan ook onmisbaar. Heeft u vragen of wilt u graag uw zaak voorleggen aan een expert in drugsdelicten? Schroom dan niet om een advocaat te benaderen. 

Gebruik van drugs

Het gebruiken van drugs is geen strafrechtelijk feit en dus ook niet strafbaar gesteld. Het is wel mogelijk om via een APV (Algemene Plaatselijke Verordening), uitgebracht door de gemeente, het gebruik van drugs niet is toegestaan in een bepaald gebied. Hiervoor kunt u dan wel strafrechtelijk vervolgd worden. Mocht u onder invloed van drugs een voertuig besturen en gepakt worden, is dit wel een logischerwijs strafbaar feit.

Drugsdelict advocaten

Als verdachte in een drugsdelict zaak is het belangrijk om goede en gespecialiseerde juridische vertegenwoordiging te hebben. Met een drugsdelict advocaat staat u sterker tijdens de gehele strafrechtelijke procedure en tijdens een eventuele rechtszaak. Heeft u een vraag of wilt u graag uw drugsdelict zaak voorleggen aan een expert? Benader dan één van de drugsdelict advocaten van Advocaat-strafrecht.nl.